Voorbehoud van financiering: Binnen 3 weken de financiering rond

Breng ontbindende voorwaarden als een bod onder voorbehoud van financiering al mee op het moment dat je in onderhandeling gaat.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Wat is onder voorbehoud van financiering?

Soms kan het snel gaan. Je ziet een huis. Je doet een bod. Het bod wordt geaccepteerd. Na het tekenen van het voorlopig koopcontract heb je als koper drie dagen bedenktijd. Binnen deze tijd mag je van de aankoop afzien, zonder opgaaf van reden. Wanneer deze termijn is verstreken gaat de periode in waarin je de financiering kunt regelen. Verstandig is om ontbindende voorwaarden als een voorbehoud van financiering mee te nemen op het moment dat je een bod doet. Dit geeft je als koper de kans om de financiering op orde te krijgen. Mocht blijken dat je door omstandigheden toch geen hypotheek kunt krijgen, dan kun je alsnog kosteloos onder de koop uitkomen. Dit scheelt je 10% van de koopsom. Bij een huis van € 400.000 is dat al snel een behoorlijk bedrag van € 40.000.

Waar moet je nog meer op letten?

In een koopovereenkomst kun je verschillende ontbindende voorwaarden laten opnemen, die ervoor zorgen dat je de koop kunt ontbinden als je de financiering niet rond krijgt. Je kunt hierbij denken aan:

  • Voorbehoud financiering
  • Wachten tot het eigen huis verkocht is
  • Voorbehoud Nationale Hypotheek Garantie
  • Voorbehoud bouwtechnische keuring

Anders dan je wellicht denkt, sta je niet direct buitenspel bij de verkoper als je een bod met ontbindende voorwaarden doet. Om de kans op acceptatie te vergroten adviseren wij om eens met ons te praten. Wij calculeren aan de hand van jouw gegevens in wat je kunt lenen. Dan zul je de financiering eerder rond kunnen krijgen. Doorgaans staat de onder voorbehoud van financiering termijn op 6 weken. Bij ons is het mogelijk om in 3 weken de financiering tot een goed einde te brengen.

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Hypotheek afsluiten zonder voorbehoud van financiering

Het is een behoorlijke gok om een huis te kopen, zonder ontbindende voorwaarden op te laten nemen. Veruit de meeste mensen spelen op safe en kiezen voor een bod onder voorbehoud van financiering.

Heb je genoeg eigen geld of kun je terugvallen op je familie, dan zou je een bod zonder voorbehoud van financiering kunnen doen. Op deze manier geef je de verkoper de zekerheid dat ze niet weken hoeven te wachten tot de financiering rondkomt. Let wel: dit risico zul je zelf moeten dragen. Krijg je de financiering niet rond, dan betaal je 10% van de koopsom.

Een huis kopen zonder voorbehoud, adviseren we niet. Ons advies zal zijn om de ontbindende voorwaarden te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld de tijd van 6 naar 3 weken verminderen en het bedrag onder voorbehoud verlagen, als je eigen geld kunt inbrengen. Neem contact met ons op voordat je een bod doet. Dan kunnen wij je daarin helpen.

Onze service

Wij kunnen ons voorstellen dat je wilt weten wat je financiële speelruimte is voordat je een bod uitbreng (z)onder voorbehoud van financiering. Bespreek wat je kunt bieden met een onafhankelijke hypotheekadviseur in Bussum bij Hypotheek4Starters. Wij brengen je financiële situatie in kaart en onderzoeken of u er verstandig aan doet een hypotheek aan te vragen met of zonder voorbehoud van financiering.

Ook met het kiezen van de juiste hypotheekvorm helpen we je. Past een lineaire hypotheek bij jou of moet je toch gaan voor een young potentials hypotheek?

 

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
Wat invullen bij voorbehoud financiering?

Je kunt een bod plaatsen onder voorbehoud van financiering. Dat geef je aan bij de verkopend makelaar. Je kan de periode verkorten en het voorbehoud bedrag verlagen, om meer kans te maken. Neem wel eerst contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Hoe lang onder voorbehoud van financiering?

De normale duur is 6 weken. Bij ons kan je na overleg een bod plaatsen met 3 weken voorbehoud. Dat is per situatie anders. Daarom raden wij je aan om eerst contact met ons op te nemen en te bekijken of dit ook een mogelijkheid voor jou is.

Waarom voorbehoud van financiering?

Dit doe je om jezelf te beschermen tegen een mogelijke ‘boete’’ van 10% van de koopsom als je de financiering niet rond krijgt. Door voorbehoud op te nemen, heb je een aantal weken de tijd om de financiering rond te krijgen. Lukt het niet, dan krijg je een afwijzingsbrief van de hypotheekverstrekker. Je kunt met deze brief van de koop afzien.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26