Eerste appartement kopen: Gratis hypotheekgesprek

Ben jij klaar om je eerste appartement te kopen? Volg dan de eerste appartement checklist en kies voor een onafhankelijke hypotheekadviseur waardoor je inzicht krijgt in wat je kunt lenen.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Voordelen hypotheekadviseur bij het kopen van je eerste appartement

Met een eerste appartement checklist bereid je je goed voor op ons oriënterende gesprek en kunnen we direct een globale berekening maken van wat je maximaal kunt lenen. Kan ik deze woning kopen? Dit is één van de meest voorkomende vraag als starter. Weet jij op voorhand wat je kunt lenen, dan zul je gerichter op zoek kunnen gaan naar een appartement en met meer vertrouwen een woningbezichtiging doorlopen. Deze checklist kun je ook gebruiken als je een eerste huis gaat kopen. Door in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur:

 • Ontvang je een gratis oriënterend gesprek waarbij we een nauwkeurige berekening kunnen maken van je maximale hypotheek. Zo weet je wat je maximaal kunt lenen om je eerste appartement te kopen en wat de maandlast wordt.
 • Gratis vervolggesprek wanneer jij jouw appartement hebt gekocht. In dit gesprek doen we een aantal voorstellen van hypotheekaanbieders. Pas na dit gesprek besluit jij of je het adviestraject wil ingaan.
  Krijg je uit 30 mogelijke hypotheekverstrekkers een passend voorstel
 • Door een hypotheekadviseur ben je op de hoogte van (financiële) risico’s. Wij geven advies hoe je je hiervoor kunt indekken
 • Wij zijn flexibel en staan je ook graag te woord in een video-call
 • We staan in contact met makelaars, taxateurs en notarissen en we kunnen je naar deze professionals doorverwijzen voor vervolgstappen

De eerste keer een appartement kopen is een interessante onderneming. Wanneer je bleu begint met zoeken op Funda, zal soms al gauw de moed in de schoenen zakken. Op zulke momenten heb je veel aan een eerste appartement checklist. Weet vooraf wat je kan lenen om teleurstellingen tegen te gaan en vol vertrouwen de woningmarkt te betreden.

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Bank of hypotheekadviseur voor eerste keer appartement kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een hypotheekadviseur die je kan bijstaan in de beslissingen die je zult nemen voor het kopen van een eerste appartement, kun je jezelf de volgende vraag stellen:

Ga ik voor het kopen van mijn eerste appartement naar een bank of naar een onafhankelijk tussenpersoon?

Het grootste verschil tussen een hypotheekadviseur van een bank of van een onafhankelijk tussenpersoon is het aanbod in hypotheken. De bank kan enkel eigen producten afsluiten en heeft slechts één route die het kan doorlopen en een onafhankelijke hypotheekadviseur kan verschillende hypotheekaanbieders vergelijken. In ons geval zijn dit maar liefst 30 hypotheekverstrekkers. Hiertussen zit jouw toekomstige verstrekker voor de hypotheek van je eerste appartement.

Eerste appartement checklist

Vind je een aardig appartement, dan zul je – mocht je een bezichtiging krijgen – de woning met zeker 10 à 20 anderen bekijken. Als deze personen weten wat ze kunnen lenen hebben ze een streepje op je voor en lukt het hen hun eerste appartement te kopen. Zorg ervoor dat je óók weet wat je kunt lenen, soms is er namelijk geen tijd te verliezen wanneer je een appartement ziet en direct verkocht bent. Als jij weet wat je exact kunt lenen, kun je meteen een bod neerleggen.

Bevind je je in de oriënterende fase van je eerste appartement kopen? Weet dan dat je bij ons aan kan kloppen voor meer inzicht in je financiële situatie en mogelijkheden voor het kopen van je eerste appartement. Ga niet over één nacht ijs en doorloop de stappen in de eerste appartement checklist:

 • Gesprek met hypotheekadviseur inplannen
  Heb je een appartement naar smaak gevonden? Dan worden de plannen voor een eerste appartement kopen wat concreter. Plan een oriëntatiegesprek in met de hypotheekadviseur om erachter te komen wat je leencapaciteit is
 • Woningen zoeken
  En dan nu het nóg leukere deel. Het is tijd om naar woningen te zoeken die passen bij jouw financiële plaatje én wensen. Neem een aankoopmakelaar in de arm – hiernaar kunnen we je doorverwijzen – om woningen voor je te zoeken én voor je te onderhandelen
 • Adviesgesprek met Hypotheek4Starters
  Een eerste appartement kopen lukt zeker met een goede makelaar. Nadat je bod is geaccepteerd, helpen wij je met het kiezen van een hypotheek die past bij je wensen en financiële situatie
 • Tekenen voor je eerste appartement
  Het bod is geaccepteerd en de hypotheek is aangevraagd. Hierna is het tijd om de akte bij de notaris te passeren

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
Wat kost een appartement kopen?

Onze advieskosten zijn tussen de € 1.600, – en € 2.400, -. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Daarnaast heb je te maken met notariskosten van ongeveer € 1.600,-, taxatiekosten van ongeveer € 600,-, eventueel overdrachtsbelasting van 2% van de koopsom en afhankelijk van jouw keuzes een bouwkundig onderzoek van ongeveer € 350,- en een aankoopmakelaar. De kosten van een aankoopmakelaar variëren.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26