Eerste bod op een woning: Gratis hypotheekgesprek

Zorg dat je geïnformeerd en weloverwogen je eerste bod op een woning uitbrengt. Met een hypotheekadviseur aan je zijde weet je wat je kunt lenen om een sterk eerste bod te doen.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Biedingsstrategieën voor je eerste bod

Je hebt je droomhuis gespot en trekt daar liever nog vandaag in dan morgen. Met aankopen zo groot als een woning, is het verstandig om goed beslagen ten ijs te komen. Hoeveel geld moet je hebben om een huis te kopen? Zorg dat je goed geïnformeerd en weloverwogen je eerste bod op een woning uitbrengt. Dit doe je door om de tafel te zitten met een hypotheekadviseur, zodat je weet wat je kunt lenen én door te bepalen welke biedstrategie je in wilt zetten. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 

 • Onderhandelen
  Je houdt van impasses, tijdsdruk en wat spanning. Als bieder wil je uiteraard een zo laag mogelijke prijs bedingen voor je nieuwe huis. Weet tot welk bedrag je kunt lenen en stel voor jezelf een maximum. Probeer je hier ook aan te houden en ga niet tegen je principes in. Onderhandelen zit niet in iedereens aard. Neem een aankoopmakelaar in de arm om het eerste bod uit te brengen wanneer onderhandelen niet aan je is besteed. Wij kunnen je in contact brengen met een makelaar.
 • Je eerste en laatste bod
  Je eerste bod op een woning, kan gelijk je laatste bod zijn wanneer de eigenaar akkoord gaat. Laat je niet verleiden tot verschillende biedingsrondes. Wees van tevoren heel zeker over je eindbod en communiceer dit zo duidelijk mogelijk naar de verkopende partij, zodat je geen tegenbod ontvangt.

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Eerste bod op een woning met ontbindende voorwaarden

Onderhandelen en eenmalig een bod uitbrengen kan samengaan met enkele voorwaarden. Sterker nog: een goed openingsbod is niet compleet zonder ontbindende voorwaarden. Wordt niet voldaan aan deze voorwaarden? Dan kan de koper boeteloos onder de koop uitkomen. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

 • Onder voorbehoud van financiering
 • Onder voorbehoud van een bouwkundige keuring
 • Onder er voorbehoud van verkoop eigen woning
 • Onder voorbehoud van een huisvestigingsvergunning
 • Onder voorbehoud van NHG

Zijn jullie het eens over de koopsom en de voorwaarden? Dan kan het koopcontract worden opgesteld. Na het eerste bod, de goedkeuring van de tegenpartij en de ondertekening van het koopcontact, volgt de 3 dagen wettelijke bedenktijd. Hierin moeten minstens 2 werkdagen zitten. Na deze tijd kun je enkel van de verkoop afzien wanneer niet aan de gestelde voorwaarden is voldaan.

Gratis eerste hypotheekgesprek

Breng met het juiste budget voor ogen een eerste bod uit op een woning. Ga in gesprek met een hypotheekadviseur om aan de hand van je financiële gegevens helder te krijgen wát je kunt lenen. Zo bekijken we bijvoorbeeld ook de mogelijkheden van een studieschuld en hypotheek. Wij helpen je graag aan jouw droomhuis!

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Is een geaccepteerd bod bindend?

Wanneer je een mondeling akkoord hebt bereikt is de koop al bindend. Wel heb je eerst 3 dagen bedenktijd. Daarin kan je zonder opgaaf van reden alsnog van de koop afzien. Daarna niet meer, behalve als je onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden een bod hebt geplaatst. Om van de koop af te kunnen zien, zal je moeten bewijzen dat je aan één van de door jouw gestelde ontbindende voorwaarden kan voldoen.

Kan je zomaar een bod doen op een huis?

Ja dat kan. Iedereen kan een bod doen op een huis. Belangrijk is wel hoe je een bod doet. Bespreek dit van tevoren met een makelaar of met ons. Ook is het goed om te weten of je de woning kunt betalen. Daarom is een oriëntatiegesprek belangrijk.

Hoe snel moet je een bod doen op een huis?

Dat ligt er aan hoe gewild de woning is. Het kan wel gunstig zijn om aan het einde van een kijkdag meteen een bod te doen. Als het bod aantrekkelijk is, kan het huis zomaar van jou zijn. Zorg er voor dat je wel je beste bod neerlegt. Zet ook een eindtijd neer in jouw voorstel. Dit voorkomt dat je de verkopend makelaar te veel tijd geeft, om andere biedingen af te wachten.

Kan je nog bieden op een huis onder bod?

Dat kan. Ook al is de verkoper in onderhandeling, andere geïnteresseerden mogen nog steeds bieden op het huis. Zelfs als de koper en verkoper al een mondelinge overeenkomst hebben bereikt. De woning is pas definitief verkocht als de koper en verkopen beiden hun handtekening onder de koopovereenkomst hebben gezet. Daarna heeft de koper nog drie dagen bedenktijd. Totdat er getekend is, staat de verkoper nog vrij om een ander bod te accepteren. Dit is overigens niet gebruikelijk.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26