Hypotheek zonder vast contract berekenen: gratis hypotheekgesprek

Je wilt een hypotheek afsluiten, maar je hebt geen vast contract. Onder bepaalde voorwaarden kan óók jij een hypotheek krijgen. Wij helpen je aan het huis van je dromen!

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Hypotheek berekenen ook mogelijk zonder vast contract

In de ideale wereld heb je als loondienstmedewerker direct een vast contract. Maar vaker nog ontvang je deze pas na enkele keren verlengen van je contract voor bepaalde tijd in deze flexibele arbeidsmarkt. Gelukkig zijn er opties voor iedereen met een:

 • Contract voor bepaalde tijd
 • Oproepcontract
 • Uitzendkracht

Laat je in je woningzoektocht niet belemmeren door welke vorm van arbeidsovereenkomst dan ook. Een hypotheek berekenen en geen vast contract hebben is misschien niet de meest eenvoudige combinatie binnen de woningmarkt. Maar niets is onmogelijk. Ook wanneer je niet in het bezit bent van een vast contract zijn er een aantal wegen die we kunnen bewandelen om voor jou een hypotheekverstrekker te vinden met de meest gunstige voorwaardes en rentes. Naast het krijgen van een nieuwe hypotheek helpen we ook met het berekenen van het oversluiten van hypotheek. Daarnaast kun je ook een hypotheek verhuizen naar een nieuwe woning.

 

In 4 stappen naar een hypotheek!

Hypotheek berekenen: geen vast contract, maar een tijdelijk contract

Ben je in het bezit van een tijdelijk contract? Bijvoorbeeld een jaarcontract? Dan is een hypotheek afsluiten een optie:

 • Met een intentieverklaring
 • UWV- verzekeringsbericht
 • Door het gemiddelde bruto jaarinkomen te nemen uit de laatste drie kalenderjaren incl. werkloosheidsperiode

Een intentieverklaring is één van de mogelijkheden waarop we een hypotheek zonder vast contract kunnen berekenen. Met een intentieverklaring geeft je werkgever aan dat wanneer jouw jaarcontract eindigt, je een contract voor onbepaalde tijd kan krijgen.

Het kan voorkomen dat je werkgever niet bereid is om een intentieverklaring af te geven. Gelukkig is er nog een andere manier om een hypotheek zonder vast contract berekenen. De bank kan dan jouw inkomen uit een UWV-verzekeringsbericht halen of de bank kijkt dan naar de gemiddelde bruto inkomsten van de laatste drie jaar. Is het laatste jaar je inkomen het laagst, dan wordt dit bedrag als uitgangspunt genomen.

Ben je een A(N)IOS/basisarts/huisarts/ tandarts/apotheker in registratiefase/advocaatstagiair/ kandidaat-notaris/ wetenschappelijk onderzoeker of een promovendus? Dan verkrijg je veelal geen intentieverklaring. Maar dan is het wel mogelijk om met jouw volledige inkomen een hypotheek aan te vragen.

Hypotheek berekenen: geen vast contract, maar een uitzendcontract

Heb je een uitzendcontract, dan is het uitzendbureau jouw werkgever. Net als bij een tijdelijk contract kunnen we de hypotheek zonder vast contract berekenen door te kijken naar het inkomen van de laatste drie jaar of een UWV verzekeringsbericht. Ook kan je kijken naar een perspectief verklaring. Een perspectiefverklaring is een document die je na één jaar werkervaring bij een uitzendbureau kan opvragen en die aangeeft dat je arbeidstoekomst perspectief biedt. Er zijn verschillende hypotheekverstrekkers in onze portefeuille die een perspectiefverklaring accepteren.

Hypotheek berekenen: geen vast contract, maar een oproepcontract

Bij een oproepcontract is er geen sprake van een specifiek aantal uren. Je kunt elk moment worden opgeroepen en bent dus eigenlijk flexibel inzetbaar. Een oproep contract wordt daarom ook wel 0-urencontract genoemd. Wij berekenen je hypotheek zonder vast contract door te kijken naar de laatste drie werkjaren of een UWV verzekeringsbericht. Ook bij dit contract wordt het laatste jaar als uitgangspunt genomen wanneer het inkomen lager is dan het gemiddelde bedrag over drie jaar.

Hypotheek berekenen: geen vast contract, maar zelfstandig ondernemer

Uiteraard werkt je inkomen als ondernemer anders dan van iemand in loondienst. De ene maand zal je meer opdrachten uit hebben staan dan in een andere maand. Je inkomen zal dus schommelen. Gelukkig is het als ondernemer ook gewoon mogelijk een hypotheek te krijgen. De stelregel is dat er gekeken wordt naar jouw fiscale winst over de afgelopen 3 jaar. Het laatste jaar wordt als uitgangspunt genomen wanneer dit inkomen het laagst is van de afgelopen 3 jaar. Ben je nog geen 3 jaar ondernemer? Geen probleem. Vanaf 1 jaar zelfstandigheid is het verkrijgen van een hypotheek mogelijk.

Arbeidsscan, iets voor jou?

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe mogelijkheid die het voor mensen met een flexibel contract mogelijk maakt om toch een hypotheek te kunnen berekenen zonder vast contract. In plaats van alleen naar het arbeidsverleden te kijken, wordt er ook gekeken naar het arbeidsperspectief. Je kunt een aanvraag doen tot een arbeidsscan wanneer je een werknemer bent in loondienst met een flexibel contract. Op basis van de volgende gegevens wordt er een indicatie gegeven van jouw kansen op de arbeidsmarkt:

 • Opleidingsniveau
 • Werkervaring
 • Gedrag
 • Motivatie
 • De regio
 • Ontwikkelingen in de branche
 • Werkloosheidscijfers

Hypotheekadvies ontvangen van Hypotheek4starters

Wil je graag weten wat je kunt lenen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Doordat we een hypotheek zonder vast contract berekenen, weet je al gauw wat je kunt lenen.

Wat betaal ik

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title
Kun je een hypotheek krijgen zonder vast contract?

Ja dat kan.

 • Verkrijg je een intentieverklaring waarbij de werkgevers verklaart dat je na het aflopende contract een vast contract krijgt aangeboden, dan kunnen we het gehele bedrag meenemen als inkomen
 • Via het UWV-verzekeringsbericht mogen we het inkomen meenemen dat weergegeven wordt. Dat is gebaseerd op het inkomen van nu en jouw inkomensverleden
 • Met een perspectiefverklaring mogen we het bedrag meenemen op jouw werkgeversverklaring. Een perspectiefverklaring is alleen toegankelijk als je voor een uitzendbureau werkt, welke deze mag afgeven
 • Doe je een arbeidsmarktscan dan wordt er gekeken naar het laagste bedrag van de scan of van de werkgeversverklaring
 • Vanuit de laatste drie jaaropgaven wordt het gemiddelde inkomen genomen van de laatste drie jaar en niet hoger dan het laatste jaar
 • Ben je een A(N)IOS/basisarts/huisarts/ tandarts/apotheker in registratiefase/advocaatstagiair/ kandidaat-notaris/ wetenschappelijk onderzoeker of een promovendus? Dan verkrijg je veelal geen intentieverklaring. Maar dan is het wel mogelijk om met jouw volledige inkomen een hypotheek aan te vragen
Wat als je geen werkgeversverklaring krijgt?
Zonder werkgeversverklaring kan je geen hypotheek krijgen, behalve als je eigen ondernemer bent. Ben je in loondienst, dan zal een werkgeversverklaring altijd opgevraagd worden. Ook wanneer je een vast contract hebt.
Hoeveel jaar werken voor hypotheek?
Ben je in loondienst dan kan je vanaf 1 maand, zodra je proeftijd voorbij is, een hypotheek aanvragen. Ben je ondernemer? Dan zal je eerst 1 jaar ondernemer moeten zijn voordat je een hypotheek kan aanvragen.