Hypotheek met eigen geld: Binnen 2 dagen berekend

Extra kosten bij het kopen van een huis kun je veelal niet meefinancieren in de hypotheek Je zult een beroep moeten doen op spaargeld. Maar hoeveel eigen geld voor een hypotheek heb je nodig?

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Eigen inleg voor een nieuwe woning: Hoe zit dat?

Sinds 1 januari 2018 mag je tot 100% van de koopsom lenen. Overige kosten – notariskosten, overdrachtsbelasting*, hypotheekadvies, taxatiekosten, bouwkundige keuring, bankgarantie – zul je uit eigen zak moeten betalen. De extra kosten die gepaard gaan bij het kopen van een woning bedragen samen 4 tot 6% van de koopsom. Koop je een woning van € 600.000,- dan zijn de bijkomende kosten op zijn minst ongeveer € 17.000,-. Dat kan behoorlijk aantikken. Heb je dit op je rekening staan, bijvoorbeeld doordat je veel gespaard hebt of door overwaarde uit de vorige woning, dan staat niets je in de weg bij het kopen van je droomhuis. Je kunt ervoor kiezen om het geld dat je dán nog over hebt in te leggen in de hypotheek. Hierdoor zullen je maandlasten lager uitvallen en kan je een scherper rentetarief krijgen.

* Kopers tussen de 18 en 35 jaar van huizen tot € 510.000,- kunnen vrijstelling op de overdrachtsbelasting ontvangen.

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Wat als je niet genoeg eigen geld voor een hypotheek hebt?

Heb je niet genoeg eigen geld om de bijkomende financieringskosten te betalen, dan zijn er verschillende manieren waarop je het bedrag op je (spaar) rekening kunt aanvullen waardoor je tóch in aanmerking kunt komen voor een hypotheek. Het is een mogelijkheid om een hypotheek met eigen geld af te sluiten door geld of een lening te ontvangen van familie op de volgende manieren:

 • Familiebank: via deze constructie kun je onderhands lenen bij je familie om in aanmerking te komen voor een hypotheek die je zelfstandig niet uit eigen geld of inkomen had kunnen dragen
 • Een schenking: ouders mogen eenmalig tot € 28.947 (anno 2023) belastingvrij schenken aan kinderen tussen de 18 en 40 jaar. In 2024 wordt de vrijstelling helemaal afgeschaft
 • Een erfenis: door het ontvangen van een erfenis kun je een deel van je hypotheek aflossen of met eigen geld een huis kopen, nadat je erfbelasting over je erfdeel hebt betaald

  Onze service

  Wil je meer weten over de bijkomende kosten van een huis? Of ben je benieuwd naar hoe wij je hypotheek berekenen met eigen geld? Neem dan telefonisch of per mail contact op, dan plannen wij een gratis en vrijblijvend eerste hypotheekgesprek is. Binnen 2 dagen weet jij wat voor hypotheek je met eigen geld zou kunnen afsluiten.

  Heb je andere vragen over bijvoorbeeld een young potentials hypotheek of over voorbehoud financiering? Ook dan neem je gerust contact met ons op. Wij helpen je in het gehele proces van je aankoop van een huis.

   

  Wat betaal ik?

  Wij werken met vaste starterstarieven

  Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

  € 1.600,-

  als je in loondienst bent

  € 2.000,-

  als je ondernemer bent:
  met of zonder partner die in loondienst is

  € 2.400,-

  als je beiden ondernemer bent

  € 3.500,-

  advies op maat voor gecompliceerde situaties

  Je hebt vast veel vragen.

  Hier een paar die wij regelmatig horen:

  Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
  Hoeveel budget heb ik om een huis te kopen?

  Neem contact met ons op en we kunnen berekenen welk budget jij hebt om een huis te kopen. We vragen financiële documenten op om dit te berekenen. Zo weet jij zeker dat het ook kan.

  Hoeveel eigen geld nodig bij nieuwbouw?

  Bij een nieuwbouwwoning kan je veel meefinancieren. Alleen de advieskosten en de hypotheekakte kosten zal je zelf moeten betalen. De rest van de kosten kan je meefinancieren mits dit past binnen jouw maximale leencapaciteit.

  Bel of
  WhatsApp ons.
  Dan praten we verder!
  06-117 577 26