Verhuizen naar een nieuwe woning: gratis hypotheekgesprek

Een ander huis. Een nieuwe hypotheek. Dat is niet altijd nodig. Soms kun je de hypotheek met dezelfde voorwaarden meeverhuizen.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Nieuwe hypotheekaanvraag

De bank zal de hypotheek bij het verhuizen naar een nieuwe woning altijd behandelen als een nieuwe hypotheekaanvraag. Hiervoor wordt opnieuw getoetst of je de financiële middelen hebt om de nieuwe woning te bekostigen. Wil je een hypotheek van 400.000 euro of ben je bijvoorbeeld wel in staat om de maandlasten bij een hypotheek 300.000 euro te kunnen betalen? Wanneer dit lukt, zal je voor de resterende hypotheek dezelfde aflossingsschema moeten aanhouden. Dit geldt alleen voor hypotheken die na 2013 zijn gesloten. Als je een hypotheek voor 2013 hebt gesloten, mag je jouw oude hypotheekvorm meenemen. Je hebt bij veel hypotheekverstrekkers de keuze om voor de resterende hypotheek jouw hypotheekrente mee te nemen tegen dezelfde voorwaarden.

Hypotheek meenemen naar de nieuwe woning

Een grotere woonkamer, meer ruimte door een dakkapel, een extra slaapkamer. En wat dacht je van die ruime tuin? Als je verhuist heb je altijd wel een reden waarom. Er zijn ook verschillende redenen om een hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning of om een extra hypotheek voor verbouwing af te sluiten. Bijvoorbeeld:

  • Wanneer de voorwaarden beter zijn dan de voorwaarden bij een nieuwe hypotheek;
  • als de rente van je oude hypotheek lager is dan bij de af te sluiten nieuwe hypotheek;
  • Je hebt een oude hypotheekvorm die je financieel voordeel oplevert.

In 4 stappen naar een hypotheek!

Verhuizen naar een nieuwe woning met een nieuwe hypotheek

Wanneer de nieuwe woning duurder is dan je oude huis, zul je vaak een extra hypotheek af moeten sluiten. Redenen om een andere hypotheek af te sluiten zijn:

  • Je wilt een andere hypotheekvorm
  • Een nieuw hypotheek kan je betere voorwaarden opleveren
  • Een andere bank rekent de beste rente

Verhuizen naar een nieuwe woning met Hypotheek4Starters

Je hebt een nieuw huis gezien. Een snelle berekening leert je dat je met de overwaarde van de huidige woning gemakkelijk kunt verhuizen. Toch hoeft dit niet altijd zo uit te pakken. Want, na de aankoop van je huidige woning is je financiële situatie misschien veranderd en de wet- en regelgeving in de woningmarkt ook. Wil je een nieuwe woning kopen? Dan wil je vast weten of je je huidige hypotheek kunt meenemen. Wij berekenen de maandlasten van de hypotheek en zoeken voor je uit of dit verstandig is.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek voor meer helderheid rondom een nieuwe hypotheekaanvraag. En ook voor andere vragen staan we voor je klaar. Denk bijvoorbeeld aan advies over een hypotheek met NHG.

Wat betaal ik?

Wil je je hypotheek oversluiten of meenemen naar een nieuwe woning? dan gelden de tarieven hieronder.

€ 2.200,-

als je in loondienst bent

€ 2.700,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 3.200,-

als je beiden ondernemer bent

vanaf

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title
Kan ik de hypotheek meenemen?

Je hebt verschil in hypotheken die voor 2013 zijn gesloten en hypotheken die na 2013 zijn gesloten. Hypotheken voor 2013 kan je meenemen, mits je aan de voorwaarden voldoet. Hypotheken afgesloten na 2013, daarvan moet je de aflossingsstand van de hypotheek meenemen en respecteren. Hetgeen je daarboven financieert, mits je de volledige overwaarde inbrengt, kan je weer voor 30 jaar afsluiten en rente aftrekken.

Wil je de voorwaarden en rente meenemen van jouw hypotheekverstrekker? Dat is vaak ook mogelijk. Maar dan zal je de nieuwe hypotheek ook bij dezelfde geldverstrekker moeten afsluiten.

Kan ik een nieuwe hypotheek afsluiten?
Als je de hypotheek voor 2013 hebt afgesloten, kan je deze onder voorwaarden meenemen. Maar dat is niet verplicht. Wil je annuïtair of lineair aflossen, dan is dat ook goed. Hypotheken afgesloten na 2013, daarvan zal je van de resterende hypotheek de aflossingsstand mee moeten nemen. Alles wat je na inbreng van overwaarde moet bij financieren, daarvoor kan je een nieuwe hypotheek afsluiten.
Wat gebeurt er met je hypotheek als je een nieuw huis koopt?

Wanneer je eerst een nieuwe woning koopt en later de huidige woning verkoopt, dan heb je tijdelijk twee woningen gefinancieerd. De huidige hypotheek blijft staan en zal je door moeten betalen. De nieuwe hypotheek wordt afgesloten, alsof de huidige woning verkocht is. De overwaarde wordt tijdelijk meegefinancieerd in de vorm van een overbruggingshypotheek. Daar betaal je dan rente over, maar telt niet mee voor je leencapaciteit. De nieuwe hypotheek betaal je pas na overdracht. Daarom zal je altijd over eigen middelen moeten beschikken of overwaarde moeten vrijmaken, om de dubbele lasten te kunnen betalen. De bank ziet graag dat je 12 maanden beide woningen moet kunnen aanhouden, zolang je de huidige woning nog niet verkocht hebt.

Wanneer je eerst de woning hebt verkocht en later een nieuwe woning koopt, dan hoef je enkel de nieuwe hypotheek te financieren en breng je de overwaarde in. Er is dan geen sprake van dubbele maandlasten.

Kun je een spaarhypotheek meenemen?
Een spaarhypotheek of een aflossingsvrije hypotheek afgesloten voor 2013, mag je meenemen. Wel mag je maximaal 50% van de marktwaarde aflossingsvrij inrichten. Let wel op dat niet iedere hypotheekverstrekker een spaarhypotheek aanbiedt. Mijn advies is om daar goed naar te kijken, want met de huidige regelgeving is een spaarhypotheek vaak echt voordeliger dan een annuïteiten of lineaire hypotheek.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26