Hypotheekofferte: Gratis hypotheekgesprek

De aanvraag van een hypotheekofferte is een stap die je niet kunt overslaan bij het afsluiten van je hypotheek. Wij bemiddelen in een mooi hypotheekaanbod van de geldverstrekker.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Wat is een hypotheekofferte?

Advies inwinnen is altijd de eerste stap voordat je een hypotheek afsluit. Want wat kost een starterswoning en de bijbehorende hypotheek precies? Wij helpen jou daarbij. Wij vergelijken ongeveer 30 hypotheekaanbieders op prijs en kwaliteit. Heb je een hypotheek gekozen die bij je past, dan dienen wij een officieel verzoek in tot het aangaan van een hypotheek.

 • Je ontvangt eerst een concept van de offerte. Hierin is het rente aanbod opgenomen
 • Ga je hiermee akkoord? Dan ontvang je de definitieve hypotheekofferte

Het is belangrijk dat je de documenten goed doorleest. Na ondertekening is de hypotheekofferte namelijk bindend.

Wat staat er in een hypotheek offerte?

Ontvang je een hypotheekofferte, dan zul je zien dat deze uit flink wat onderdelen bestaat. Bij elke geldverstrekker zullen de onderdelen van elkaar verschillen. Toch komen er heel wat overeen, namelijk:

 • Soort hypotheek
 • Het bedrag dat je gaat lenen
 • De aflossingsvorm van de hypotheek
 • De maandlasten
 • De looptijd
 • De rente
 • De rentevaste periode
 • Optioneel: een clausule over de Nationale Hypotheek Garantie
 • De geldigheidsduur van de offerte
 • De voorwaarden

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Tekentermijn & geldigheidsduur van het hypotheekaanbod

De tekentermijn voor een hypotheekofferte verschilt per hypotheekaanbieder, maar vaak geldt het aanbod voor een periode van 3 maanden. Daarnaast heb je partijen die zelfs 4, 6 of zelfs 12 maanden offerte geldigheid hebben. Teken je niet binnen dit tijdsbestek, dan vervallen de opgestelde voorwaarden en de rente van de hypotheek.

Houd altijd rekening met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte bij het aanvragen van een offerte. Vóór deze datum zul je de notaris moeten bezoeken om de hypotheek te laten passeren.

Akkoord op de offerte, en nu?

Wanneer jij de hypotheekofferte hebt ondertekent, is het meeste werk gedaan. Je hoeft enkel te wachten op de datum van de sleuteloverdracht. Wij en de hypotheekverstrekker zorgen er namelijk voor dat alle documenten naar de notaris gaan. Bij passeren (sleuteloverdracht) ontvang je een officiële hypotheekakte waarna de woning inclusief leveringsakte aan je wordt geleverd. Nu mag je jezelf eigenaar van de woning noemen.

Hypotheekcheck aanvragen

Ben je al in het bezit van een hypotheek? En ben je benieuwd of deze hypotheek voor jou betaalbaar is? Wil je weten wat je risico’s zijn? En welke stappen je kunt ondernemen om deze te verkleinen? Kom dan eens langs voor hypotheekadvies. Een huis kopen als starters doe je immers niet elke dag. We voeren graag een hypotheekcheck uit om je financiële situatie in kaart te brengen en te ontdekken welke mogelijkheden er voor je in het verschiet liggen.

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
Is een hypotheekofferte gratis?

Nee dat is niet gratis. Om een hypotheekofferte te kunnen verkrijgen heb je advies nodig. Voor dit advies en voor de bemiddeling betaal je een vaste prijs. Wij hanteren scherpe tarieven. Dit komt omdat we geen dure A locaties hebben en daardoor minder kosten maken. Dit voordeel geven we direct aan de klant.

Hoelang duurt hypotheek offerte?

Gemiddeld duurt het gehele proces 4 à 6 weken. Wij vragen altijd van tevoren alle documenten op die nodig zijn om een offerte te kunnen verkrijgen. Daardoor kunnen wij dit termijn verkorten. Gemiddeld heb je bij ons met 3 à 4 weken een offerte.

Wat is een Hypotheekaanbod?
Een hypotheekaanbod is een bindend aanbod vanuit de hypotheekverstrekker. De hypotheekverstrekker heeft voordat hij een aanbod doet alle documenten bekeken en goed bevonden. De hypotheekverstrekker geeft dan een bindende offerte uit. Dat wil zeggen dat jij de woning kan kopen! Je hoeft enkel zelf nog het aanbod te accepteren.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26