Hypotheekverstrekkers: wij vergelijken er in één dag 30

Een goede en passende hypotheekverstrekker vinden is lastig. Het aanbod hypotheekverstrekkers is enorm. Ga met ons in gesprek. Je hoeft je hypotheekaanvraag niet alleen te doen.

Waar kijk je precies naar bij het afsluiten van een hypotheek? Geeft de lage rente van de bank de doorslag? De goede voorwaarden? Of toch de mogelijkheid van een gunstige staffel bij het aflossen van het hypotheekbedrag? Wij nemen verschillende mogelijkheden met je door en begeleiden de aanvraag voor een hypotheek bij één van de maar liefst 30 hypotheekverstrekkers waarmee wij in contact staan.

Zie hieronder actuele hypotheekrentes van de hypotheekverstrekkers.

Stappen bij aanvraag hypotheek bij hypotheekverstrekker

Voor de aanvraag van een hypotheek bij een hypotheekverstrekker brengen we – voordat we je verschillende hypotheekopties voorschotelen – eerst je persoonlijke situatie in kaart. Wanneer we duidelijk voor ogen hebben wie er voor ons zit, kunnen we een passende hypotheek voorstellen. Dit doen we niet zomaar. We kijken uitgebreid naar ons aanbod hypotheekverstrekkers en vergelijken ze op het gebied van:

 • Hypotheekrente
 • Hypotheekvoorwaarden
 • Eventueel hypotheekvormen

Of je nu al een huis op het oog hebt, of wanneer je pas wil beginnen met het zoeken naar een huis na een adviesgesprek met de hypotheekadviseur, in beide gevallen gaan we graag het gesprek met je aan om jouw wensen in kaart te brengen en je persoonlijke en financiële situatie onder de loep te nemen. Zo weet je zeker dat je zoekt in de juiste richting. Zowel op het gebied van huizen als op het gebied van hypotheken. Bij Hypotheek4Starters vind je kundige hypotheekadviseurs (ook actief als hypotheekadviseur in bussum) die je volledig begeleiden in het financieel traject voor het afsluiten van een hypotheek.

 • we adviseren;
 • we leggen het advies vast in een adviesrapport;
 • we offreren;
 • en volgen op.

De beste optie voor je hypotheek

Waar de één kiest voor een annuïteitenhypotheek – waar de maandelijkse som van rente en aflossing gedurende de looptijd van de hypotheek gelijkt blijft-, kiest de ander juist voor een lineaire hypotheek – een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd van de hypotheek hetzelfde bedrag aflost of een combinatie daarvan. Daarnaast betaal je maandelijkse fiscaal aftrekbare hypotheekrente over de overgebleven schuld. De schuld wordt steeds kleiner waardoor je ook steeds minder hypotheekrente zult betalen.

Als starter heb je de mogelijkheid om een lineaire of annuïtaire hypotheek af te sluiten of een aflossingsvrije hypotheek. Wat de beste keuze is voor jou is afhankelijk van diverse factoren. Denk aan:

 • Het eigen inkomen
 • Schulden
 • Eigen vermogen
 • Risicobereidheid

Welke hypotheekverstrekker moet ik kiezen?

Er is geen pasklaar antwoord op de vraag bij welke hypotheekverstrekker je de meeste hypotheek kunt krijgen of welke hypotheekverstrekker je moet kiezen. Elke persoon en elke situatie vraagt om een hypotheek van een andere hypotheekverstrekker. Dat komt omdat de ene hypotheek beter aansluit op iemands situatie dan een andere hypotheek. Als starter op de woningmarkt is het verstandig een hypotheekadviseur in te schakelen om diverse hypotheekverstrekkers te vergelijken. Door een grondige analyse – waarbij onder andere rekening gehouden wordt met de laagste rente en met gunstige voorwaarden als je verhuist of als je extra aflost – ontvang je een juist advies voor een hypotheek dat past.

Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen? Vraag dan een oriënterend gesprek aan. Wanneer je duidelijkheid hebt over je budget, kunnen we een hypotheekofferte opstellen en ben je een stap dichter bij je droomhuis. Wij hanteren het volgende stappenplan voor onze adviesgesprekken:

 

 1. Kennismakingsgesprek over de telefoon
  Voordat je met ons in zee gaat is het prettig wanneer je ons leert kennen, maar ook onze werkwijze. Ook willen we graag weten wie jij bent om je een passend advies te kunnen geven. Het telefonische kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten. Hierna vragen we je enkele documenten op te sturen.
 2. Gratis oriëntatie gesprek
  Aan de hand van de aangeleverde documenten maken we een berekening, zodat jij weet wat je kunt lenen, wat de maandlasten worden en op welke woningen je je oog kunt laten vallen.
 3. Hypotheekgesprek
  Het ideale moment voor dit gesprek is nadat je een mondeling akkoord hebt bereikt over de aan te kopen woning. In dit gesprek vergelijken we 30 hypotheekverstrekkers om te kijken welke hypotheek het beste bij je past en wat je maandlasten worden. Ga je akkoord met dit advies? Dan betaal je de advieskosten bij de overdracht van het huis bij de notaris.
 4. Nazorg
  Wanneer je een woning hebt gekocht, de hypotheek is geaccepteerd en de verhuisplannen vorm gegeven kunnen worden, stopt onze service niet. We zorgen ervoor dat de notaris alle documenten heeft en zijn taken goed heeft uitgevoerd. Zo kan jij met een gerust hart de hypotheekakte ondertekenen.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26