In 4 stappen

naar jouw

droomhuis

Wie wij zijn

Als je kiest voor Hypotheek4Starters,
kies je voor persoonlijk en onafhankelijk
advies.

Hypotheek4Starters is onderdeel van Kamer Financial Planning. Door jarenlange ervaring in de markt voor woningfinancieringen kunnen we je goed begeleiden. We weten wat er bij komt kijken en kunnen ons goed verplaatsen in jouw situatie.
Kom kennismaken!

Extra service!

Vind huizen die nog niet op Funda staan!
Maak een hypotheekberekening online!
Nieuwe services van Hypotheek4Starters samen met 

speciaal voor jou

Hypotheek4Starters

  • Persoonlijk advies online

  • Telefonisch en face-to-face

  • Volledig ontzorgd

  • 100% onafhankelijk

  • Afspraak ook ‘s avonds mogelijk

Wat betaal ik

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.400,-

als je in loondienst bent

€ 1.900,-

als je ondernemer bent – met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

Hulp bij de aankoop van je eerste woning

Hoe zit het met de
overdrachtsbelasting? Goed nieuws!

Speciaal om de mogelijkheden voor jongeren te verruimen heeft de overheid de overdrachtsbelasting aangepast.
Betaalde tot voor kort iedere koper 2% over de aankoopwaarde, sinds 1 januari 2021 is dat voor kopers jonger dan 35 jaar in veel gevallen 0%!
Een fijn steuntje in de rug, als starter op de woningmarkt!

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title
Wat is een Hypotheek eigenlijk?
Dit is wat in de volksmond wordt bedoeld met een geldlening waarbij meestal onroerend goed als onderpand dient. De eigenlijke benaming is hypothecaire lening, hypothecair krediet of lening metvhypothecaire zekerheid.
Is de hypotheekrente aftrekbaar?
Ja, de hypothecaire lening is nog steeds aftrekbaar. De hypothecaire lening is aftrekbaar wanneer de hypothecaire lening op de eigen bewoonde woning tenminste annuïtair of lineair over maximaal 360 maanden word afgelost.
Hoeveel kan ik lenen?
Hoeveel je kan lenen kunnen we berekenen. Neem contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek om onze dienstverlening uit te leggen. Nadat we van jou de documenten hebben verkregen gaan we voor jou aan de slag om een berekening op maat te maken. Meer info kan je vinden op hoe werkt het.
Wanneer betaal ik?
Wanneer je een woning hebt gekocht, volgt er een hypotheekgesprek. In dat gesprek doen we je concrete voorstellen. Jij weet dan welke hypotheekverstrekker het beste bij je past en wat jouw maandlasten worden. Pas na dat gesprek, besluit je om met ons verder te gaan. Wil je met ons verder gaan, dan starten we het advies en betaal je advieskosten. De advieskosten betaal je daadwerkelijk wanneer je de sleuteloverdracht hebt bij de notaris.
Wat voor invloed heeft mijn studieschuld?
Een studieschuld heeft invloed op jouw leencapaciteit. Echter zijn de regels versoepeld. Dit zorgt ervoor dat de studieschuld minder op de leencapaciteit drukt.
Betaal ik overdrachtsbelasting?

Onder voorwaarden hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen. Hoe het precies werkt leggen we uit op deze pagina

Kunnen mijn ouders iets betekenen?

Ouders kunnen op verschillende manieren helpen. Ze kunnen jou een schenking geven welke onder de schenkvrijstelling valt. Besteed je de schenking aan de woning, dan is de maximale vrijstelling in 2021 € 105.302,-. Deze schenking moet je aan de belastingdienst doorgeven.

Ouders kunnen ook geld aan jou uitlenen. Je leent het geld altijd op zakelijke voorwaarden. Je betaalt dan rente aan jouw ouders. Je kan de rente onder voorwaarden aftrekken van je belastbaar inkomen in box 1.
De voorwaarden kan je vinden op de website van de belastingdienst. De bank houdt rekening met de lasten uit deze verplichting maar onder voorwaarden kan het zijn dat dit niet hoeft. Ik vertel je daar graag meer over.

Jouw ouders kunnen ook meetekenen voor de hypotheek. In sommige gevallen kan je daardoor wel de gewenste hypotheek verkrijgen. Jouw ouders worden dan ook hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheekschuld. Kan jij het niet meer betalen? Dan komen de lasten op de schouders van jouw ouders. Als je voor deze regeling in aanmerking wil komen, moet je op termijn wel genoeg verdienen om de hypotheek zelf te dragen.

Help! Ik ben geen starter!

Geen zorgen! Ook al ben je geen starter, wij zijn er voor jou. Wij zijn onderdeel van Kamer Financial Planning. Zoek jij jouw volgende woning of wil jij kijken of oversluiten zin heeft? Hypotheek4Starters is onderdeel van Kamer Financial Planning B.V. Dat betekent dat we iedereen kunnen helpen. Heb jij een woning en zoek jij een andere woning of wil je de mogelijkheden weten wanneer je de huidige hypotheek oversluit? Neem dan contact op. Of ga naar deze pagina, dan lees je er nog meer over!

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26