Kosten startershypotheek: Vanaf € 1.600

Of je nu een woning op het oog hebt, een bod hebt uitgebracht of geen idee hebt van je leencapaciteit, wij zorgen ervoor dat jij duidelijkheid krijgt over je financiële situatie.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Voor wie is een startershypotheek?

De één heeft al een bod uitgebracht en de ander staat op het punt om een bod te doen. Wij zien onze klanten op verschillende momenten in het koopproces. Prettig is het wanneer je al contact opneemt als je je oriënteert op het kopen van een huis. Want, wanneer je weet wat de mogelijkheden zijn voor een startershypotheek, sta jij sterker in de onderhandelingen. Ook helpen we klanten die al een bod hebben gedaan op een huis. Wij zijn er voor verschillende klanten:

 

 • Je hebt al een woning op het oog
  Voor het eerst heb je een koopwoning op het oog en je ziet jezelf hier al op korte termijn wonen. Dit idyllische plaatje kan werkelijk worden met een startershypotheek. Heb je al gedacht aan de manier waarop je de hypotheek wilt bekostigen? Welke kosten een startershypotheek met zich meebrengen? En op welke voorwaarden je een bod wil doen? zorgen voor duidelijkheid én rust met een afgewogen financieel advies, zodat jij vol vertrouwen een bod kunt plaatsen.
 • Je wilt weten wat je maximaal kunt lenen
  Op internet kun je op veel sites berekenen wat je kunt lenen. Zulke tools zijn vrij standaard en houden geen rekening met de voorwaarden van een hypotheekverstrekker. Wil je een realistische inschatting van je mogelijke hypotheek? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek waarbij wij jouw maximale leencapaciteit berekenen en de kosten helder voor je uiteenzetten. Want de praktijk leert ons dat er soms meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt.
 • Je hebt al een bod uitgebracht op een woning
  Op een oververhitte woningmarkt wil je gauw een bod uitbrengen voor het te laat is. Begrijpelijk dat je daarom niet wilde afwachten. Wanneer je bod is geaccepteerd kan je naast euforie ook lichtelijk paniek voelen. Logisch. Als starter een huis kopen doe je niet elke dag. Na het kopen van een huis, start een hypotheektraject. Wij berekenen direct of de afgesproken koopsom van de woning binnen je budget valt en geven je – aan de hand van inkomensgegevens – een helder advies over de hypotheekvorm die het beste bij je past.

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Afsluiten startershypotheek en bijkomende kosten

Het kopen van een huis is meestal de grootste uitgave van je leven. Prettig is het dan om van tevoren te weten dat je de periodieke aflossing en rente van de startershypotheek kunt bekostigen met je inkomen. Maar naast die periodieke aflossingen en rente, komen er ook andere (eenmalige) kosten bij kijken. Denk aan:

 • Notariskosten
 • Taxatiekosten
 • Bankgarantiekosten
 • Kosten voor bouwkundige keuring
 • Advies- en afsluitkosten
 • Overdrachtsbelasting
 • Makelaarskosten

Laat je startershypotheek kosten berekenen door ons. Door met een goede hypotheek adviseur in zee te gaan die voor jou een hypotheek op maat samenstelt – denk aan een lagere hypotheekrente voor de gehele looptijd van je hypotheek – haal je de advieskosten er zo uit.

Een hypotheek op maat met Hypotheek4Starters

Wij zijn er voor de allerlei starters: de starter in loondienst én de ondernemer. Krijg helderheid in de mogelijkheden voor een startershypotheek met een oriënterend gesprek. Deze is altijd kosteloos. Ben je tevreden? Dan pakken we graag door zodat je op zoek kunt gaan naar je ideale woning.

Maximale hypotheek berekenen door Hypotheek4Starters of zelf doen?

Natuurlijk is het mogelijk ook zelf je maximale hypotheek te berekenen voor je startershypotheek. Toch raden wij jou aan om door ons jouw maximale leencapaciteit te berekenen. In de praktijk hebben we geleerd dat dit nauwkeuriger is en er soms meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt. Wij houden hierbij rekening met:

 • Je inkomen
 • Financiële situatie
 • Persoonlijke wensen

Het is het ook mogelijk om naar een bank te stappen voor advies over jouw maximale leencapaciteit voor een startershypotheek. Het nadeel hierbij is dat je advies zult krijgen op basis van slechts hun eigen producten.

Bereken je de maximale leencapaciteit voor jouw startershypotheek bij ons, dan zul je een helder beeld krijgen van de meest gunstige hypotheek uit een portfolio van maar liefst 30 hypotheekverstrekker. We kijken naar alle hypotheekvormen en vertellen je graag meer over bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek starter.

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
Wat kost een starters woning?

Een starterswoning heeft geen vaste prijs. Iedereen die een eerste woning koopt, koopt in feite een starterswoning. Koop je een woning tot en met € 435.000, -, dan kom je in aanmerking voor een NHG financiering. Als je gebruik wil maken van een starterslening zal je een woning onder NHG moeten kopen. Daarboven kan het niet en valt jouw financiering buiten NHG.

Wat is de beste hypotheek voor starters?
Een beste hypotheek voor starters bestaat niet. Iedereen zijn situatie is anders. Veel gekozen hypotheekvorm onder starters is een annuïteiten hypotheek. Dit komt omdat daarmee de beginlasten lager beginnen ten opzichte van een lineaire hypotheek. Ook is er een kinderwens onder veel starters. Als er kinderen komen vinden veel starters het fijn lagere maandlasten te hebben, omdat er veel kosten op hun afkomen. Denk daarbij aan kinderopvang. Maar kan jij iets meer betalen en wil je in de looptijd de minste rente betalen? Dan kan een lineaire hypotheek beter passen.
Hoeveel kan je lenen als starter?

Dat ligt aan jouw inkomen en welke andere financiële verplichtingen je hebt. Hieronder wat voorbeelden:

Inkomen = incl. vakantiegeldDan kan je lenen
€ 30.000,-€ 135.000,-
€ 40.000,-€ 185.000,-
€ 50.000,-€ 240.000,-
€ 60.000,-€ 300.000,-
€ 70.000,-€ 379.000,-

 

Gezamenlijk inkomen vanDan kan je lenen
€ 30.000,-€ 295.000,-
€ 40.000,-€ 440.000,-
€ 50.000,-€ 575.000.-
€ 60.000,-€ 720.000,-
€ 70.000,-€ 840.000,-

Deze berekening gaat uit van een toetsrente van 1,51% en dat er geen financiële verplichtingen zijn.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26