Startershypotheek: profiteer van een gratis hypotheekgesprek

Een leuk en betaalbaar huis vinden is voor veel starters lastig. Laat je niet ontmoedigen. Er is veel mogelijk.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Een startershypotheek. Wat is dat precies?

Wanneer je voor de eerste keer een huis wilt kopen, breekt een spannende tijd aan. Je wikt, je weegt en je wikt vaak nog een beetje. Vul alvast de rekentool in om te weten wat je globaal kunt lenen of ga met ons om de tafel zitten als je een berekening op maat wil. Want soms is er meer mogelijk dan je zelf kan berekenen. Wij nemen je onzekerheden rondom een hypotheek aanvragen voor jou als starter weg. We zullen precies in kaart brengen welke mogelijkheden je hebt. Nu al benieuwd naar de mogelijkheid voor een startershypotheek?

Bij een hypotheek voor starters kun je kiezen uit twee vormen: een lineaire hypotheek en een annuïteiten hypotheek.

  • Annuïteitenhypotheek: kies je voor deze vorm als eerste hypotheek? Dan zal de maandelijkse som van rente en aflossing gedurende de gehele looptijd gelijk blijven. Tegen het einde van de looptijd is jouw startershypotheek afgelost
  • Lineaire hypotheek: bij deze startershypotheek los je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag af. Het af te lossen bedrag is afhankelijk van de hoogte van zowel de hoofdsom als de looptijd van jouw hypotheek voor starters

Kies je voor deze vormen? Dan heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Combineren van deze twee hypotheekvormen is ook mogelijk.

Bereken je startershypotheek

Direct berekenen

Wat als een startershypotheek niet voldoende is voor je droomhuis?

Wanneer de prijs voor de woning die je op het oog hebt, hoger ligt dan het bedrag dat je kunt lenen, zul je dat speciale huis al gauw uit je hoofd praten. Dit hoeft niet. Met een speciale constructie – een starterslening hypotheek kan er een brug worden geslagen tussen de maximale lening en de koopsom van een woning. De beste startershypotheek is een hypotheek die bij jou en je woonwensen past. Kom eens praten over een huis kopen als starters. Wij plaveien de weg voor het kopen van jouw eerste woning en geven passend advies waar je wat aan hebt. Wij kunnen je ook helpen met vragen zoals ‘wat kost een starterswoning?’ en geven advies over bijvoorbeeld een familiebank constructie

Je voordelen bij een startershypotheek

Het ongrijpbare wordt werkelijk met een startershypotheek. Een lening waarbij rekening wordt gehouden met je leeftijd, financiële situatie, toekomstplannen en mogelijkheden. Ga je om de tafel met een ervaren hypotheekadviseur en geniet van:

  • Een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek
  • Live contactmomenten op locatie/ video
  • Gesprekken via de telefoon, mail, beeld
  • Beschikbaarheid buiten kantoortijden

Soms is een hypotheek met starterslening niet genoeg om de woning van je dromen te bekostigen. Wij denken graag met je mee. Ga in gesprek met Hypotheek4Starters om erachter te komen of jij in aanmerking komt voor een starters hypotheek.

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
Wat is een startershypotheek?

Een startershypotheek is feitelijk een lening voor jouw eerste woning. De lening wordt in 30 jaar afgelost en je hebt recht op 30 jaar renteaftrek. Valt jouw startershypotheek onder NHG, dan zou een aanvullende starterslening mogelijk kunnen zijn.

Hoe werkt een startershypotheek?
Een startershypotheek zal je in 30 jaar moeten aflossen. Omdat je nog geen hypotheek hebt gehad, is de rente ook voor 30 jaar aftrekbaar. Na 30 jaar is de woning dus volledig van jou.
Kunnen starters meer lenen?

Omdat je geen hypotheekverleden hebt, kan je wat meer lenen ten opzichte van iemand die al wel een verleden heeft. Dit komt omdat de looptijd nog 30 jaar is. Koop je een volgende woning, dan zal er gerekend moeten worden met een mindere looptijd. Dit omdat je de hypotheek in 30 jaar moet aflossen. Heb je dus al 10 jaar afgelost, dan zal je het resterende gedeelte in 20 jaar moeten aflossen.

Wat is de beste hypotheek voor een starter?
Dat is de hypotheek die het beste bij je past. Voor de één is dat een annuiteitenhypotheek, voor de andere een lineaire hypotheek en voor sommigen een combinatie ervan. Wist je ook dat je een aflossingsvrije hypotheek kunt nemen? Dit zorgt direct voor lagere maandlasten, maar er zitten ook nadelen aan vast. Ik leg dit graag uit in ons gesprek

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26