Young potentials hypotheek: Gratis hypotheekgesprek

Je bent jong, pas of al een tijdje afgestudeerd en hebt zin om aan je reis in de woningmarkt te beginnen. Een hypotheek aanvragen is ook voor young potentials mogelijk.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Huren of toch een hypotheek als young potential?

Als hoogopgeleide starter weet je als geen ander dat een huis kopen niet hetzelfde is als een doosje eieren kopen. Je gaat voor langere tijd een verbinding aan en dit neemt (financiële) verantwoordelijkheden met zich mee. Door de hoge prijzen in de huidige woningmarkt is het soms lastig een juiste match te vinden. Toch is het – wanneer het ook maar half kan – vaak verstandiger te kopen dan te huren. De maandlasten liggen bij koop namelijk een stuk lager en je lost elke maand af. Hierdoor bouw je overwaarde op.

Young potentials hypotheek afsluiten met ‘beperkende’ factoren

Als jonge carrièretijger met ondernemersdrift, kan het demotiverend zijn om te merken dat je maar lastig een opening kunt vinden in de overspannen huizenmarkt. Maar denk niet dat een woning kopen een ver-van-je-bed-show is. Ook voor jou is het mogelijk een woning te kopen. Zelfs wanneer je als young potential:

 • voor een uitzendbureau werkt;
 • slechts een jaar zzp’er bent;
 • geen vast contract hebt;
 • Arts in opleiding bent;
 • Promovendus bent;
 • een goed perspectief hebt op de arbeidsmarkt.

Vraag een gratis hypotheekgespek aan bij Hypotheek4Starters om jouw mogelijkheden voor een young potentials hypotheek te bespreken. Er is meer mogelijk dan je denkt. Voor het bepalen van een geschikte startsom waarmee je de woningmarkt kunt betreden, zullen we op locatie – kantoor, live verbinding via video of telefonisch – kijken naar je (toekomstige) situatie, toekomstplannen en financiële rekbaarheid.

Bereken je startershypotheek

In 4 stappen naar een hypotheek!

Zonder eigen geld een huis kopen: de opties

Als je het nu slim aanpakt, is het later goed geregeld. Dit is leuk bedacht, maar wat als je geen spaargeld hebt? Wanneer je geen spaargeld hebt, is een huis kopen wat complexer. Sinds 2018 mag je nog maar 100% van de woningwaarde lenen. De bijkomende kosten – kosten koper, taxatiekosten – notariskosten etc. – bedragen ongeveer 4% van de koopsom en komen voor eigen rekening. Toch is een hypotheek aanvragen voor young potentials niet ondenkbaar. Door verschillende constructies kun je toch een huis kopen zonder dat je zelf spaargeld hoeft te hebben. Denk aan:

 • Een belastingvrije schenking van ouders of familieleden
  Ouders of familieleden mogen eenmaal een schenking doen voor een huis aan een
  kind tussen 18 en 40 jaar. De schenking dient voor een aankoop of verbetering van de woning te zijn en moet opgegeven worden aan de belastingdienst
 • Een extra lening afsluiten
  Wanneer je op basis van jouw inkomen veel meer kan lenen dan wat je wil lenen en je hebt geen spaargeld, dan kan je eraan denken om een consumptieve financiering af te sluiten. Zo kan je ook de kosten koper kosten betalen. Echter is dit altijd een dure lening. Ons advies is altijd om zelf te sparen.

Onze service

Ben je benieuwd of jij voldoet aan de voorwaarden voor een hypotheek voor young potentials en of je een hypotheek krijgt met een tijdelijk contract? Neem contact op voor een gratis hypotheekgesprek met een hypotheekadviseur in Bussum. Dan gaan wij op zoek naar een hypotheek met NGH die past bij jouw woonwensen en toekomstperspectief.

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title Niet Bewerken & Altijd laten staan
Hoeveel eigen kapitaal nodig voor lening?

Je hebt ongeveer 4% van de koopsom nodig om de kosten koper kosten te betalen. Deze kosten bestaan uit: Overdrachtsbelasting, notariskosten, taxatiekosten, advieskosten, kosten bouwtechnisch onderzoek en bankgarantiekosten. Neem je een aankoopmakelaar in de hand? Dan zullen de kosten koper kosten 5 à 6 % zijn.

Wat zijn de eisen om een huis te kopen?

Je moet bestendig inkomen hebben om een hypotheek te kunnen krijgen. Dit bestendig inkomen is op vele manieren te bepalen. Neem contact met ons op voor jouw mogelijkheden.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26